kayaking

Aerutamise laager Viljandis 2017

Peale Pärnu KV-d toimus SAK TARTU aerutamislaager Viljandis. Ootasin seda väga, sest võrreldes Emajõega on ikka veekogu oluliselt suurem ja lisaks saab päev läbi treenida. Ok, seda viimast küll ei saa, aga rohkem ikka.  Eelmine aasta olin laagris vaid paar päeva, seekord olin pikemalt. Ilmaga vedas meil ka päris korralikult – sadama hakkas alles lahkumise päeval paar tundi enne ärasõitu, kõva tuul tuli küll varem, nii et üks trenn läks selle nahka. Küll aga võimaldas see ka veidi lainet harjutada.

Laagri tipphetked minu jaoks olid ilmselt aja peale sõidud ja enda aja igakordne parandamine – potentsiaali on, kui lõdvaks lasta ja tehnika / tasakaal paika saada poleks nagu hullu. Praegu aga võistlen ihu ja hingega päris pisikestega (sorry pisikesed, ilma häbita ka veel – enne kui jooksed, tuleb roomata, ma veel rooman).

Teiseks tipphetkeks oli 1.5h-ne ümber Viljandi aerutamine koos Evega. Olgem ausad, pool aega ma ei olnud vist väga meeldiv kaaslane. Lained, kaatrid just esimeses osas. Siis sain väikse vaimupuhkuse ja otsustasin, et kui kiiresti ära teha, saab ruttu koju. Viimane kolmandik sai seega tempot tõstetud. Startidest, mida pidin tegema, ei tulnud väga palju välja. Aga jube lahe oli, et tehtud sai, Eve sai ka maalilist Viljandi järve nautida ja päikese loojangut. Vähese minu vingumisega. Järgmine kord on juba parem!

Lahe oli laagris lõpuks ära proovida ka ilma aeruta, käte abil edasiliikumine, mis on päris hea tasakaaluharjutus. Kambakesi proovisime ka paadis seismist. Välja tuli see Kasparil ja Ene-Ly-l. Ma ei saanud mikskipärast aerulaba veele toetada. Tuleb veel katsetada.

Muidugi hea huumor oli see, et tagasi Tartusse jüudes olin ülisuures ootuses, et nüüd tundub Emajõgi väikse nirena. Saatuse tahtel pani keegi mu aeru kappi nii, et õhtul ei leidnud üles ja kui järgmine päev leidsin ja läksin vee peale, siis ca 200-300m peal käisin lihtsalt ümber. Ma pole seda ikka Emajõel ammu teinud. Läksin uljaks. Mis iseenesest on hea tunnus.

Igatahes laager oli lahe, nüüd aga peab valmistama vaimu esimesteks Eesti Meistrivõistlusteks aerutamises. Wish me luck!

All videosid ja pilte. Osad minu, osad Ene-Ly kaamerast.

Ringmängud Viljandi järvel
Tants ja tagaajamine
Esmakordselt tegin tasakaalu harjutusi ilma aeruta. Päris lahe oli.
In we go

Sigridi ja Eve treening sai jäädvustatud

Hommikune bliss.
Ja auhind läks parima ajaparandajale 🙂
Tüdrukud lähevad veel õhtusele trenni tiirule.
Saime Ene-Lyga luuletuse eest šokolaadi. Näm!
Vahepeal peab suure jäätise võtma ja nautima suve

Vinged tiivulised
On the road again – seekord tagasi koju
SAK õpilased ja treenerid 2017
About the Author

liisi

Performance coach, blogger and activist.

You May Also Like